Webber: »Popolnejši je od Michaela«

1
mark_webber

Lewis Hamilton ima v sezoni 2020 priložnost, da izenači rekord, ki se je še pred nekaj leti zdel vsem nedosegljiv. Letos lahko doseže prestižen rekord Michaela Schumacherja – sedem naslovov svetovnega prvaka. To pa ni edini rekord. Britanec lahko podre tudi Schumacherjev rekord 91 zmag – do tega mu manjka le še osem prvih mest. Na sezono povprečno zmaga na 10. dirkah, zato mu to ne bi smelo predstavljati prevelikega izziva.

Katere Schumacherjeve F1 rekorde lahko v sezoni 2020 preseže Lewis Hamilton

Schumacher je mejo postavil zelo visoko v svoji dobi prevlade v Formuli 1, saj si je med letoma 2000 in 2004 zagotovil pet zaporednih naslovov svetovnega prvaka. Zdi se, da je sedaj nastopilo zlato obdobje za Hamiltona, ki je na zadnjih šestih prvenstvih osvojil kar pet naslovov in zmagal na 62 dirkah.

Lewisa Hamiltona so zaradi uspeha številni navdušenci in strokovnjaki primerjali z Nemcem, Mark Webber, ki je imel možnost dirkati proti obema, pa meni, da ima Hamilton pomembno prednost.

Webber je za SpeedCafe.com povedal, da je Hamilton že sedaj eden najboljših dirkačev v zgodovini Formule 1:

“Vsekakor o tem ni dvoma. Mislim tudi, da je popolnejši od Michaela. Hamilton je svoje rezultate dosegel na tehnično čistejši način, preprosto z bojem kolo ob kolesu in brez umazanih trikov pri stiku z drugimi vozniki. “

Nekdanji voznik Formule 1 je prepričan, da je Britanec motiviran in da si tudi ekipa želi novih naslovov:

“Hamilton deluje izjemno lačen zmag in motiviran, prav tako kot Mercedes pod vodstvom Tota Wolffa. Še vedno so odlična kombinacija in pognali bodo strah v kosti ostalim ekipam. Seveda moramo v Melbournu še malo počakati, saj so priprave vedno loterija. “

Sezona 2020 bo zanima, saj bi lahko padli še številni F1 rekordi – število zaporednih konstruktorskih naslovov, najmanjši svetovni prvak, število startov na dirki za VN Formule 1, število zmag na eni Veliki nagradi, število stopničk, število dirk v točkah … Komu bo uspelo?

Kateri F1 rekordi bi lahko padli v sezoni 2020

guest

1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Matjaž

Schumaherjev pristop mi nikoli ni bil všeč. vedno je bil brezobziren do drugih. še najbolj mi je ostala v spominu izjava, ko je dejal da je plačan da dirka, ko ni ustavil ob gorečem bolidu v katerem je zgorel eden od tekmovalcev.