Nekdanji mehanik: Po incidentu v boksih sem izgubil spoštovanje do Alonsa in Hamiltona

0

Nekdanji Mclarnov mehanik Marc Priestley je razkril, da je po incidentu, ki se je leta 2007 na Hungaroringu zgodil med Fernandom Alonsom in Lewisom Hamiltonom, izgubil spoštovanje do obeh dirkačev.

Kvalifikacije pred dirko za VN Madžarske leta 2007 so potekale brez večjih incidentov, dokler se McLaren ob zaključku kvalifikacij ni odločil oba svoja dirkača poklicati na zadnjo menjavo pnevmatik.

Alonso je v bokse zapeljal kot prvi, Španec pa je nato čakal na mestu za menjavo pnevmatik tako dolgo, da je svojemu moštvenemu kolegu Lewisu Hamiltonu preprečil, da bi ujel svoj zadnji hiter krog.

Incidentu je prisostvoval tudi Marc Priestley, ki se dogodka še danes dobro spominja:

“Bil sem eden od ljudi, ki so ga (Alonsa) poskušali poslati stran. Bil sem popolnoma šokiran. Takrat si sploh nismo mogli predstavljati zakaj to počne, toda kmalu nam je postalo jasno. Najbolj se spominjam tega, da sem izgubil spoštovanje ne le do njega, ampak tudi do Hamiltona, saj sta oba sodelovala v tem procesu. Kljub temu pa si ne morem kaj, da ne bi vsaj malo občudoval Alonsove presoje o tem, kako dolgo je moral stati, da bi se taktika izšla.”

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj