Mercedes v 10. dneh izdelal napravo za pomoč pri dihanju obolelih za COVID-19

0

Čeprav je sezona Formule 1 trenutno do nadaljnjega prekinjena, pa se proizvajalci spopadajo z novo nalogo, razvojem medicinske opreme za boj proti pandemiji koronavirusa.

V roku enega tedna je univerza v Londonu skupaj z F1 ekipo Mercedes AMF razvila napravo, ki v pljuča pošilja kisik, ne da bi potrebovala dodatno prezračevalno opremo. Razvoj naprave, ki bi običajno trajal več let, je bil zaključen v neverjetnih 10. dneh.

Maska z imenom (CPAP)  zagotavlja, da se zrak neprestano dovaja v pljuča, tako da pacientu olajša soočanje z boleznijo. Velika težava koronavirusa je predvsem ta, da pljuča napolni s tekočino in zato pušča manj prostora za zrak.

Zasnova je sedaj preizkušena in če se dobro izkaže, lahko Mercedes na dan naredi 1000 CPAP-jev. To bi ljudem s koronavirusom olajšalo dihanje in rešilo bi tudi problem propada pljuč, je razkril eden glavnih Mercedesovih F1 inženirjev Andy Cowell.

„Svet Formule 1 je vložil vse svoje znanje, da bi se v največji možni meri boril proti koronavirusu. Ponosni smo, da smo del CPAP-a, naša naloga pa je da zagotovimo, da bo izdelek mogoče čim hitreje dostaviti ljudem, ki ga potrebujejo,”

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj