Hill: Edini način, da premagaš Hamiltona je…

0

Nekdanji svetovni prvak Formule 1 Damon Hill verjame, da je edini način, kako ustaviti Lewisa Hamiltona ta, da  nanj vršiš konstanten pritisk, kot je to storil Nico Rosberg.

Hamilton, šestkratni svetovni prvak je absolutni vladar turbo-hibridne dobe Formule 1, saj je od leta 2014 osvojil pet od šestih naslovov.

Britanec je poraz doživel zgolj v sezoni 2016, ko ga je premagal njegov tedanji moštveni kolega pri Mercedesu Nico Rosberg, ki pa se je upokojil takoj po svoji zmagoviti sezoni.

Nemec je prav vršenje pritiska na Hamiltona opredelil kot glavni razlog, ki mu je tisto leto pomagal do končnega slavja, Hill pa verjame, da je to edini način, da lahko kateri od sedanjih Hamiltonovih tekmecev ponovi Rosbergov dosežek.

“Hamilton ima izjemno malo slabosti. Po mojem mnenju je potrebno narediti to, kar je leta 2016 počel Rosberg, ki mu ni dal dihati. Kot voznik ima skoraj nepremagljivo mešanico izjemnih talentov, izkušenj in samozavesti. Če ga želiš premagati moraš nanj vršiti pritisk celotno sezono, ob tem pa ne smeš delati napak.”

 

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje