Helmut Marko: Histerija je neumna! Ta virus ni nič bolj nevaren kot gripa

0

Po mnenju glavnega svetovalca F1 moštva Red Bull dr. Helmuta Marka, je svetovna krizo zaradi koronavirusa povsem nepotrebna in “neumna”, saj gre za bolezen podobno gripi.

Kljub temu je ves svet – vključno s Formulo 1 – zaradi zaradi izbruha bolezni sprejel stroge restriktivne ukrepe. Dirka na Kitajskem je preložena, dirka v Bahrajnu bo potekala brez gledalcev, pod velikim vprašajem pa je tudi dirka v Vietnamu.

Formula 1 je po obdobju molka sporočila, da so prepovedana “vsa nebistvena potovanja”, na F1 dirkališčih pa bodo nameščene “karantenske točke”.

Helmut Marko vse te panike in histerije ne more razumeti.

Razmere v Avstraliji se zdijo povsem običajne, “je dejal Marko.”

“Bahrajn še nikoli ni imel veliko gledalcev, a tudi ta dogodek ni problem, “je dodal.” Mislim, da se moramo izjasniti. Ta virus, ki nikakor ne predstavlja nevarnosti, da bi ga histerično upodabljali, lahko uniči javno življenje. Mislim, da se vzpostavila histerija, ki je neumna.To je kot gripa. Ljudje večinoma umirajo od starosti s predhodnimi boleznimi. “Poglejte, koliko ljudi vsako leto zboli za gripo. Težava je v karanteni. Nevarnost bolezni ni nič hujša od gripe.” Moramo se zoperstaviti zastraševanju politikov in ne podpirati. Moramo razmišljati pozitivno in upati, da bodo dogodki potekali relativno normalno.”

 

Preberite tudi  Video: Maldonado prevrnil Gutierreza

KOMENTIRAJTE!

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj