Ferrari ponuja Vettlu novo pogodbo – z nižjo plačo

0

Ferrari naj bi ponudil novo, enoletno pogodbo svojemu vozniku Sebastianu Vettlu, da bi ga zadržali v Maranellu. Toda Sky Sports Italia pravi, da se bo moral Vettel sprijazniti z nižjo plačo.

Vettlu se trenutno izteka zadnje leto pogodbe s Scuderio Ferrari. Štirikratni svetovni prvak je imel v letu 2019 eno najslabših sezon v svoji karieri: zmagal je zgolj na eni dirki – za Veliko nagrado Singapurja – in samo dvakrat startal s pole position (VN Japonske in VN Kanade). Njegov moštveni kolega Charles Leclerc, ki ima zagotovljeno mesto v Ferrariju do leta 2024, pa je dosegel pole position kar sedemkrat in dvakrat zmagal na dirki – na najvišji stopnički je stal na v Belgiji in Italiji.

Trenutna Vettlova plača znaša okoli 33 milijonov evrov na leto. V letu 2017 ga je s prvega mesta največjih zaslužkarjev izrinil Lewis Hamilton s plačo 50 milijonov, med najbolj plačane dirkače pa se je z novo pogodbo uvrstil Max Verstappen (40 milijonov).

Formula 1 – Plače F1 dirkačev v sezoni 2020

Po poročanju Sky Sports Italia bo nova pogodba za Vettla vsebovala nekoliko nižji znesek, kar je pričakovano glede na njegove zadnje predstave. Vendar se zaenkrat še ne ve, koliko bo znašala nova plača nekdanjega Red Bullovega voznika:

»V letu 2017 je precej drugače kazalo Vettlu. S Sergiom Marchionnejem sta se dogovorila, da je podpisal za tri sezone, v skupni vrednosti 100 milijonov evrov. V teh letih je bil nedvomno prvi voznik v ekipi.«

Jasno je, da se Vettel trenutno nahaja v slabšem pogajalskem položaju, saj se je v sezoni 2019 mladi Leclerc bolje izkazal kot on, in verjetno se tega dobro zaveda. Bo bil pripravljen pogoltniti svojega ponos in se sprijazniti z nižjim plačilom? Bo iskal alternative in odkorakal skozi rdeča vrata?

Sky Sports Italia opozarja, da če Sebastian Vettel zavrne novo pogodbo z nižjo plačo, ni nujno, da se bo drugje našla boljša ponudba zanj:

»Naslednjih nekaj mesecev bo za Vettla izjemno pomembnih, njegova prihodnost je postavljena na kocko, če ne bo sposoben dokazati svojo vrednost na progi. Prvič v življenju bo stopil k podpisu pogodbe, brez da bi imel moč v svojih rokah.«

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje