De la Rosa: Alonso je bil neupravičeno obtožen za afero “Spygate”

0
(AP Photo/Murad Sezer)

Fernando Alonso je bil neupravičeno obtožen, da je organom FIE ​​razkril informacije, zaradi katerih je bilo moštvo Mclaren leta 2007 kaznovano z denarno kaznijo v višini 100. milijonov dolarjev, je prepričan njegov rojak Pedro de la Rosa.

Pedro de la Rosa, ki je bil leta 2007 testni voznik McLarna, je znova spomnil na afero “Spygate”, ki je privedla do izključitve McLarna iz prvenstva v konstruktorjev in astronomske visoke finančne kazni.

De la Rosa je opisal, kako so se odnosi med McLarnom in dvakratnim prvakom Alonsom začeli krhati, saj se je njegov moštveni kolega Lewis Hamilton v svojem prvem letu v Formuli 1 izkazal za močnega tekmeca in začel ogrožati Špančev status v ekipi.

McLaren je padel pod sumo, da je dobil dokumentacijo o Ferrarijevem bolidu, vključno s podrobnostmi, kot je porazdelitev teže njihovega dirkalnika. Zaslišanje FIE julija istega leta je sprva zavrglo obtožbe, vendar je bilo po pridobitvi novih informacij sklicano drugo zaslišanje, za katerega so nekateri v McLarnu verjeli, da ga je Alonso po spopadu med njim in šefom ekipe Ronom Dennisom na Madžarskem, uredil prav Alonso.

“Situacija je bila kot ločitev znotraj ekipe,” je za uradno spletno stran F1 dejal De la Rosa. »Razmerje že prej ni bilo dobro, vendar se je nato še bistveno poslabšalo.

“Dejstvo, da je FIA ​​vedela nekatere podrobnosti, je sprožilo veliko vprašanj, kdo je te informacije posredoval. Vsi so krivili Fernanda, čeprav za to ni bilo nikakršnih dokazov.”

“Toda FIA je vedela, da bi lahko informacija prišla iz Ferrarija, lahko pa tudi od koga znotraj ekipe, saj bi do teh podatkov lahko prišel marsikdo. Nepošteno je bilo, da je bi Fernando obtožen za nekaj, kar po mojem mnenju ni storil. To je bil tudi povod za njegov odhod, saj so nanj gledali kot na nekoga, ki je izdal Mclaren.”

 

Preberite tudi  F1 2021: Mclaren edina ekipa, ki bo lahko spremenila šasijo

KOMENTIRAJTE!

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj