Briatore: Ferrari je zapravil leto z Raikkonenom

0

Dolgoletni šef F1 ekip Benetton in Renault Flavio Briaotore meni, da je Ferrari s Kimijem Raikkonenom zapravil dodatno leto, po njegovem mnenju pa bi morala ekipa iz Maranella Finca že prej zamenjati s Charlesom Leclercom.

Medtem ko se je Leclerc v svoji prvi sezoni za volanom Ferrarija izkazal z dvema zmagama in sedmimi najboljšimi startnimi položaji, Briatore meni, da bi morala italijanska ekipa mlademu Monačanu priložnost ponuditi že leto prej in mu tako omogočiti pridobivanje prepotrebnih izkušenj.

Briatore je v pogovoru za uradni F1 podcast Beyond the grid izrazil občudovanje nad talentom mladega zvezdnika Ferrarija:

“Leclerc je mlad in ima velika “jajca”, kar je že večkrat dokazal. Če bi bil pri Ferrariju bi že leto prej Raikkonena zamenjal z Leclercom. Z Raikkonenom se niso premaknili nikamor in z njim ne bi zmagali ničesar. V tistem trenutku bi tvegal in ponudil priložnost Leclercu, ki je resnično močan, a zaradi pomanjkanja izkušen še ni povsem dorasel Verstappnu, ki je po mojem mnenju še stopnjo boljši.”

 

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje