Briatore: Decembra sem zbolel za koronavirusom, a takrat to v Italiji ni zanimalo nikogar

0

Nekdanji šef ekip Formule 1 Flavio Briatore pravi, da je decembra tudi sam prebolel koronavirus, vendar zdravstvene organizacije v tistem trenutku virusa niso resno obravnavale.

Briatore je za italijansko televizijsko mrežo La7 povedal, da ga je zdravnik obvestil, da je bolezen, ki jo je utrpel decembra 2019, verjetno zgoden primer koronavirusa – 69-letnik si je sicer po bolezni povsem opomogel.

Decembra sem zbolel. Imel sem zelo visoko vročino, bolečine v pljučih in težko sem dihal”,  je dejal Briatore. “Vse skupaj je trajalo 10 dni. Zdravnik ni mogel razumeti, kaj se dogaja. Na rentgenski sliki smo lahko videli sence na pljučih.

“Potem ko je virus izbruhnil v Italiji, mi je zdravnik rekel, da moram imeti koronavirus, vendar ga sedaj na srečo ni več.”

Glede na nedavni in dramatičen preobrat v svetovno pandemijo, ki je za večino svetovnega prebivalstva pomenila, da je normalno življenje zastalo, Briatore meni, da bi morale vlade prisluhniti nasvetom Svetovne zdravstvene organizacije (WHO), preden se razmere še poslabšajo.

Vsi so res podcenili ta virus,” je dodal Briatore.Nihče ga ni jemal resno. Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je januarja vsem sporočila, naj se pripravijo, a tega nihče ni storil. To je bila napaka različnih vlad. “

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj