Volvo in Varjo predstavljata prvi sistem virtualne resničnosti v razvoju osebnih avtomobilov

0

Prihodnost razvoja avtomobilov je tu: Volvo Cars in Varjo, finski proizvajalec očal virtualne resničnosti, sta ustvarila prvi sistem VR tehnologije za ocenjevanje prototipov, modelov in tehnologije aktivne varnosti na svetu …

Zahvaljujoč odločitvi tehničnega sklada Volvo Cars za naložbo v podjetje Varjo bo to sodelovanje še okrepljeno. Tech Fund je sklad proizvajalcev tveganega kapitala za proizvajalce avtomobilov, ki vlaga v visokotehnološka podjetja.

Volvo Cars in Varjo prvič omogočata, da vozite z VR očali vozite pravi avtomobil, hkrati pa so sistemu dodani navidezni elementi ali celovite funkcije, ki se zdijo resnične, tako vozniku kot tudi senzorjem avtomobila.

Podjetji Volvo in Varjo premikata meje razvoja cestnih avtomobilov

Očala Varjo XR-1 ponujajo foto realistično mešano ali navidezno resničnost visoke ločljivosti, ki je boljša od vsega, kar je trenutno na voljo. Kot takšna lahko očala XR-1 znatno skrajšajo časovnico razvoja, tako da ustvarijo novo sposobnost za takojšnje vrednotenje funkcij in modelov.

“Zahvaljujoč temu pristopu virtualne resničnosti lahko začnemo ocenjevati modele in tehnologije, medtem ko so dobesedno še v fazi risanja,” je dejal Henrik Green, tehnološki direktor pri Volvo Cars. “Namesto običajnega statičnega načina ocenjevanja novih izdelkov in idej lahko koncepte takoj preizkusimo na cesti. Ta pristop zagotavlja znatne potencialne prihranke stroškov z opredelitvijo prednostnih nalog in odpravo ozkih grl veliko pred postopkom načrtovanja in razvoja. ”

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje