Rosberg: Slišal sem govorice, da ima Honda več “konjev” kot Mercedes

0

Svetovni prvak iz sezone Nico Rosberg komaj čaka na začetek nove F1 sezone. Nekdanji voznik Mercedesa meni, da bo tudi v letu 2020 vodstvo njegovo staro moštvo prvi favorit, kljub temu pa je prepričan, da bosta v igri za vrh tudi Ferrari in Red Bull.

“Mercedes je znova favorit, a pričakujem še bolj vznemirljivo sezono kot leta 2019. Prepričan sem, da sta se Red Bull in Ferrari pozimi razvijala z impresivno hitrostjo. Sezono bosta začela zelo dobro, “je Rosberg povedal za RTL.

Rosberg tudi meni, da pozna vzrok Ferrarijevega neuspeha v zadnjih letih: “Ferrari pogosto pozna pot do pole positiona, ne ve pa, kako jih pretvoriti v zmage na dirki.” Na neki točki se morajo naučiti, kako to rešiti. Če jim to uspe, bodo močni kot Mercedes,” je nadaljeval Nemec, ki je leta 2016 premagal Lewisa Hamiltona in postal svetovni prvak.

Nemec je navdušen tudi nad napredkom, ki ga kaže naveza Red Bull/Honda: ”Pri Red Bullu Hondin pogonski agregat zdaj deluje zelo dobro, morda Honda že lahko konkurira Mercedesu. Slišal sem govorice, da ima Hondin motor več konjskih moči kot Mercedesov. “Red Bull je skozi sezono vedno zelo močan. Nedvomno so napredovali tudi v zimskem premoru. V Melbournu bomo videli, če imam prav, mislim, da bo vznemirljivo, “sklene Rosberg.

Preberite tudi  V ŽIVO: Mercedes predstavlja W11

KOMENTIRAJTE!

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj