Racing Point: DAS lahko kupimo od Mercedesa

0

Tehnični direktor ekipe Racing Point Andy Green je prepričan, da je možno inovativni Mercedesov sistem DAS brez večjih težav vgraditi v bolid RP20, po njegovem mnenju manjšim ekipam ni potrebno vlagati sredstva v razvoj lastnega sistema, saj pravila dovoljujejo, da ekipe sistem preprosto kupijo od Mercedesa.

Sistem, ki je v karavani dvignil veliko prahu in lahko med vožnjo spreminja nagib prednjih koles, bi lahko prinesel številne pozitivne učinke, vključno z manjšo obrabo pnevmatik, boljšim upravljanjem v zavojih in manjšim zračnim uporom na ravninah.

Medtem ko je šef ekipe Ferrari Mattia Binotto zatrdil, da bi ekipa iz Maranella za razvoj lastnega sistema potrebovala pol leta, pa je tehnični direktor ekipe Racing Point Andy Green prepričan, da bi bilo bolj smiselno napravo preprosto kupiti od Mercedesa.

“Menim, da gre za sistem, ki ga je možno brez večjih zapletov prenesti na drug bolid, ne da bi ob tem bistveno spremenili samo zasnovo dirkalnika. Trenutno še ne vemo kako učinkovita bo pravzaprav ta rešitev, toda v koliko se izkaže za koristno, bi jo bilo bolje kupiti od Mercedesa, ki je z razvojem že bistveno pred nami.”

 

Preberite tudi  Helmut Marko: Dirka v Avstriji se mora zgoditi

KOMENTIRAJTE!

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj