Pri Mercedesu pričakujejo, da bo W11 najhitrejši Mercedes v zgodovini

0

Pri Mercedesu pričakujejo, da bo novi bolid W11 “najhitrejši dirkalnik znamke Mercedes v njeni dolgi in bogati zgodovini.

Nemška ekipa je v Silverstonu predstavila svoj novi W11, s katerim želi nadaljevati uspehe, ki jih je dosegla v zadnjih sezonah. Leto 2020 je zadnje leto trenutno veljavnih F1 predpisov pred velikimi tehničnimi spremembami leta 2021, kar pomeni konec trenutnega razvojnega cikla. Pri Mercedes tako poudarjajo, da so spremenili nekatere koncepte svojega bolida, da bi dosegli zgornjo mejo učinkovitosti, ki jo je moč doseči s trenutnimi pravili. Pričakujejo, da bo W11 postal ‘najhitrejši, Mercedesov dirkalni avtomobil, ki je bil kadarkoli izdelan.

“Predpisi so v primerjavi z lansko sezono ostali bolj ali manj enaki, zato je bilo za nas najpomembneje to, da poskušamo nadaljevati razvoj paketa, ki je za nas deloval precej dobro,” je dejal James Allison, Tehnični direktor pri Mercedesu.

„Želeli smo spremeniti posamezne koncepte bolida, ki bi jih bilo popolnoma nemogoče spremeniti tekom sezone, s tem pa smo dobili bolj prilagodljivo platformo za novo sezono. Poskušali smo narediti nekaj dobro izbranih arhitekturnih sprememb, da bi razvojni vidik ostal čim močnejši.”

“Spredaj smo uporabili bolj zapleteno strukturo okoli vzmetenja in platišč, da bi zagotovili večjo učinkovitost paketa. Sredi bolida smo sledili trendu, tako da smo bočne vstopnike premaknili v spodnji položaj in pridobili aerodinamični dobiček, ki je na voljo s to postavitvijo. Na zadnjem delu avtomobila smo se podali na “pustolovsko” postavitev vzmetenja, da bi sprostili možnost aerodinamičnega razvoja. Vse tri naložbe so bile izboljšave same po sebi, toda njihov dejanski učinek je, da zberejo učinek sekundarnih aerodinamičnih donosov”

 

Preberite tudi  Magnussen: V F1 sem zato, da postanem svetovni prvak

 

KOMENTIRAJTE!

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj