Honda je čakala…in dočakala maščevanje

0

V japonski kulturi je čast zelo pomembna stvar, Japonci pa skrunitev le te jemljejo smrtno resno. To je na svoji koži občutil Fernando Alonso, ki je letos odkrito napovedal pohod na trojno krono motošporta. Španec si je želel na letošnji izdaji dirke za 500 milj Indianapolisa dirkati z Andrettijevim bolidom, toda…

Alonsov “smrtni greh” sega v leto 2015, ko je Španec Hondin motor v neposrednem prenosu označil za drugorazreden (GP2) in to celo na Hondini domači dirki v Suzuki. Japonska kultura temelji na kolektivnem duhu, posledično pa so bili nad Alonsovim “egoističnim” vedenjem vse prej kot navdušeni, čeprav tega javno nikdar niso zares priznali.

Alonso je medtem zapustil Formuli 1 in potem ko se je zdelo, da se je prah že nekoliko polegel, je prišla priložnost za maščevanje. Dvakratni svetovni prvak je po lanskem fiasku z Mclarnom, že dlje časa napovedoval letošnji pohod na Indy 500 in trojno krono motošporta z ekipo Andretti, ob tem pa je očitno pozabil na dejstvo, da Andrettijevo moštvo dirka s Hondinimi motorji.

Španski dirkač in ekipa Andretti Autosport sta se tako že dogovorila o vseh podrobnostih, uradna potrditev pa je bila oddaljena zgolj nekaj dni. Nato pa je na sceno stopila Honda, ki je Alonsu prižgala rdečo luč na najvišji možni instanci. Proti Špančevemu prihodu se je na zasedanju v Tokiju, izrekel sam izvršni odbor japonskega proizvajalca, Alonso pa je posledično ostal pred vrati ameriške ekipe, ki si bo morala poiskati novega dirkača. Glede na dejstvo, da konkurenčnih sedežev ni prav veliko, pa se je v zelo zahtevni situaciji znašel tudi Alonso.

Zgolj nekaj dni pred tem, ko bi moral biti Alonso uradno potrjen kot dirkač ekipe Andretti, se je Španec javno opravičil za besede, ki jih je izrekel leta 2015 v Suzuki. Več kot očitno je bil to zadnji poizkus, da bi tik pred zdajci vendarle nekoliko zakopal bojno sekiro, toda bilo je bistveno prepozno.

Honda je na maščevanje čakala dolgo, toda kdor čaka, dočaka.

Preobrat: Honda vložila veto na Alonsov prihod k Andrettiju

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje