Alonso: Mercedes je ustvaril DAS, da bi tekmecem poslal sporočilo

0

Fernando Alonso verjame, da je Mercedes kontroverzni volanski sistem DAS (Dual Axis Steering) ustvaril predvsem zato, da bi opozoril druge ekipe, da kljub osvojitvi šestih zaporednih naslovov svetovnega prvaka, še vedno napredujejo.

V dobi turbo hibridnih motorjev V6 je Mercedes v Formuli 1 vzpostavil absolutno dominacijo, saj je od leta 2014 ekipa srebrnih puščic osvojila vse konstruktorske naslove, Lewis Hamilton pa je v tem času osvojil pet naslovov v razvrstitvi voznikov.

Mercedes bo tudi v sezoni 2020 prvi favorit, po mnenju Fernanda Alonsa pa nemški proizvajalec z inovacijami, kot je volanski sistem DAS pošilja jasno sporočilo.

“Le oni zagotovo vedo, kaj počne DAS na bolidu in kakšne koristi imajo od tega,” je za Sky Sports povedal dvakratni svetovni prvak.

“Ampak mislim, da ne gre za tako velik dejavnik, kot sta recimo DRS ali F-duct, ki ti lahko prineseta tudi pol sekunde. Menim, da gre predvsem za sporočilo ostalim, da Mercedes kljub vsem uspehom ne popušča in ostaja merilo za vse. To je verjetno največje sporočilo, ki ga pošiljajo s tem sistemom DAS.”

Preberite tudi  Hakkinen: Formula 1 potrebuje "gumarsko vojno"

KOMENTIRAJTE!

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj