Alonsa zavrnila še druga Indy ekipa

0

Želje Fernanda Alonsa, da bi v letu 2020 napadel zmago na legendarni dirki za 500 milj Indianapolisa se zdijo vse manj uresničljive, saj je dvakratnega svetovnega prvaka Formule 1 zavrnila že druga Indy ekipa.

Potem ko mu je dirkaški sedež pri ekipi Andretti Autosport z vetom odvzela Honda, se je Alonso ponudil moštvu Ed Carpenter Racing, ki pa je španskega dirkača prav tako zavrnilo.

Proti prihodu Alonsa v Andretti Autosport naj bi se izrekel sam vrh Honde, ki je vložil veto na Špančev nastop z njihovim motorjem. Ekipa Andretti je tako morala preklicati uradno potrditev pogodbe z Alonsom, ki je bila že dogovorjena in načrtovana.

Alonsu so tako preostale zgolj ekipe z Chevroletovimi motorji, Špančeva prva izbira pa je bila ekipa Ed Carpenter Racing, ki pa je to možnost takoj zavrnila, saj ne želi dodatno širiti svojega programa.

“Če bi podvojili velikost naše ekipe za maj, to ne bi bilo dobro nikogar,” je Carpenter povedal za NBC Sports. Na vprašanje, kaj bi bilo potrebno za nastop z dodatnim dirkalnikom, je Carpenter odkimaval: “Denar, ljudje in čas.”

Vodja moštva Carpenter je prepričan, da bi lahko Alonso predvidel posledice svojega konflikta s Hondo.

“To se je že dogajalo,” je dejal. “Razlika je v tem, da je Fernando sedaj ločen od McLarna. Presenetljivo je bilo, da so zadevo pripeljali tako daleč, preden so ugotovili, da bo to postal velik problem”

Alonso je na dirki za 500 milj Indianapolisa prvič nastopil leta 2017, ko je del dirke celo vodil, nato pa ga je izdal Hondin motor. Španec se je pod okriljem Mclarna na sloviti oval vrnil lani, a je v sodelovanju z ekipo Carlin izpadel že v kvalifikacijah.

Honda je čakala…in dočakala maščevanje

Preberite tudi  Horner vztraja: "Bilo bi zelo neumno podcenjevati Ferrari"

KOMENTIRAJTE!

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj