Toto Wolff: Med Vettlom in Leclerom bi lahko kmalu močno počilo

0

Šef ekipe Mercedes Toto Wolff meni, da bi se lahko Ferrari kmalu soočil s konfliktom med dirkačema Sebastianom Vettlom in Charlesom Leclercom, podobno kot se je Mercedesu zgodilo leta 2016 z Nicom Rosbergom in Lewisom Hamiltonom.

Do manjšega konflikta med Ferrarijevim dirkaškem dvojcem je prišlo že na. Lanski dirki v Monzi, ko Charles Leclerc v kvalifikacijah ni želel nuditi zavetrja Sebastianu Vettlu, mladi Monačan pa je bil že naslednjo dirko v Singapurju izrazito nezadovoljen s Ferrarijevo strategijo, ki je v boljši položaj postavila njegovega moštvenega kolega.

Spor med dirkačem je svoj vrhunec doživel na dirki za VN Brazilije, ko sta Vettel in Leclerc po medsebojnem trčenju ostala brez točk.

Šef Mercedesa Toto Wolff meni, da bi lahko stvari pri Ferrariju v prihodnosti še eskalirale, posebej zato ker je Ferrari začel zmagovati dirke.

Wolff je o rivalstvu znotraj Ferrarija povedal:

Tekmovanje dveh “alfa” dirkačev lahko zmeraj eskalira v morebitno rivalstvo in konflikt. Mi smo že bili v podobni situaciji s Hamiltonom in Rosbergom in očitno so se tudi pri Ferrariju pojavili prvi znaki rivalstva med Vettlom in Leclercom. Naša izkušnja nas je utrdila in sedaj imamo jasno filozofijo. Po drugi strani je za nas pozitivno, če si bosta Vettel in Leclerc “kradla” točke med sabo.”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje