Richards: F1 je s prehodom na V6 hibridne motorje izgubila tehnološko relevantnost

0

Predsednik britanske motošportne zveze David Richards meni, da je Formula 1 z uvedbo hibridnih V6 motorjev izgubila relevantnost, ki jo je nekoč imela pri razvoju tehnologije cestnih avtomobilov.

V prizadevanju za trajnostne in zelene tehnologije je F1 leta 2014 prešla iz V8 na 1,6 litrske hibridne V6 pogonske enote. Sprememba je že v samem začetku naletela na številne pomisleke, nasprotoval pa ji je tudi tedanji vodja Formule 1 Bernie Ecclestone.

O tehnološkem napredku v motošportu je na razstavi Autosport International v Birminghamu spregovoril predsednik britanske motošportne zveze David Richards:

“Tradicionalno smo živeli od tega, da smo poganjali nove tehnologije. Včasih to ni nujno tehnologija, a je odlična marketinška platforma. Če pogledamo trenutno situacijo lahko opazimo, da je motošport izgubil tisto iniciativo, ki jo je imel v preteklosti na področju inovacij in v zadnjem desetletju postal bolj kot ne zabava. Trenutna hibridna tehnologija F1 je izjemna iz inženirskega vidika, medtem pa je skoraj nerelavantna za razvoj cestnih avtomobilov.”

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj