Richards: F1 je s prehodom na V6 hibridne motorje izgubila tehnološko relevantnost

0

Predsednik britanske motošportne zveze David Richards meni, da je Formula 1 z uvedbo hibridnih V6 motorjev izgubila relevantnost, ki jo je nekoč imela pri razvoju tehnologije cestnih avtomobilov.

V prizadevanju za trajnostne in zelene tehnologije je F1 leta 2014 prešla iz V8 na 1,6 litrske hibridne V6 pogonske enote. Sprememba je že v samem začetku naletela na številne pomisleke, nasprotoval pa ji je tudi tedanji vodja Formule 1 Bernie Ecclestone.

O tehnološkem napredku v motošportu je na razstavi Autosport International v Birminghamu spregovoril predsednik britanske motošportne zveze David Richards:

“Tradicionalno smo živeli od tega, da smo poganjali nove tehnologije. Včasih to ni nujno tehnologija, a je odlična marketinška platforma. Če pogledamo trenutno situacijo lahko opazimo, da je motošport izgubil tisto iniciativo, ki jo je imel v preteklosti na področju inovacij in v zadnjem desetletju postal bolj kot ne zabava. Trenutna hibridna tehnologija F1 je izjemna iz inženirskega vidika, medtem pa je skoraj nerelavantna za razvoj cestnih avtomobilov.”

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje