Montezemolo: Ferrari mora določiti dirkača št. 1

0

Dolgoletni predsednik Ferrarija Luca di Montezemolo je prepričan, da mora Scuderia pred prihajajočo sezono znotraj moštva vzpostaviti jasno hierarhijo in določiti dirkača številka 1.

Ferrari se je v lanski sezoni soočal s številnimi nesoglasji med svojima dirkačema Sebastianom Vettlom in Charlesom Leclercom zaradi česar je ekipa iz Maranella izgubila veliko pomembnih točk.

Nekdanji predsednik italijanske znamke Luca di Montezemolo je prepričan, da mora Ferrari prenehati s političnimi igricami in preprosto staviti na hitrejšega dirkača.

“V mojih letih pri Ferrariju sta dirkala Lauda in Regazzoni, ki je moral pogoltniti marsikaj grenkega, toda dejstvo je bilo, da je Lauda hitrejši in stavili smo nanj. Osvojili smo dva naslova, enega pa smo izgubili za eno točko. Podobno je bilo s Scumacherjem, ki je bil številka 1. Irvine, Barrichello in Massa so bili dobri dirkači, toda Michael je bil prvi dirkač. To ni bila naša odločitev, saj je to preprosto pokazala štoparica. Ferrari mora tako ravnati tudi sedaj.”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje