Marko presenečen nad idejo o F1 dvotaktnih motorjih

0

Glavni svetovalec ekipe Red Bull je presenečen nad trditvami Paty Symondsa, da bi se lahko Formula 1 v prihodnjih letih preusmerila na dvotaktne motorje.

Formula 1 je po odločitvi, da bo z uporabo sedanjih hibridnih agregatov V6 uporabljala do leta 2024 ali 2025, začenja postopek iskanja motorjev za prihodnost. Tehnični direktor F1 Pat Symonds verjame, da bi lahko odgovor predstavljali dvotaktni motorji.

Čeprav so na splošno znani po uporabi v majhnih napravah in kosilnicah, Symonds meni, da bi dvotaktni motorji povečali učinkovitost ter rešili težavo s hrupom F1 bolida.

“Moramo pogledati, kako bodo izgledale naše pogonske enote v prihodnosti,” je dejal Symonds na konferenci o energetski učinkovitosti v združenju industrije motornih vozil.

“F1 se trenutno ukvarja s tem vprašanjem in sam sem zagovornik dvotaktnih motorjev.”

“So veliko bolj učinkoviti imajo odličen zvok in težave, ki so jih nekoč pestile so v veliki meri odpravljene. Opozicijski batni motor se vrača, njegova učinkovitost pa je že 50 odstotna.

Do predlagane rešitve pa je nekoliko skeptičen športni šef Red Bulla Helmut Marko:

“Ta trenutek se to zdi precej nenavadno, toda o zadevi bom temeljito povprašal naše inženirje. Izvedeti moramo koliko konjskih moči lahko proizvedejo, kako učinkoviti so in ali lahko zares uporabljajo alternativna goriva.”

Preberite tudi  Haas predstavil barve novega bolida

KOMENTIRAJTE!

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj