Lawrence Stroll blizu nakupa 200 milijonskega deleža v Aston Martinu

0

Po poročanju Bloomberga naj bi bil lastnik F1 ekipe Racing Point, milijarder Lawrence Stroll blizu nakupa večinskega deleža v britanskem proizvajalcu avtomobilov Aston Martinu.

Kanadski mogotec naj bi z vložkom v višini 200 miijonov funtov prevzel kontrolni delež v Aston Martinu, pri poslu pa naj bi sodeloval tudi kitajski poslovnež Li Shufu, lastnik podjetja Geely Group.

RaceFans in AutoCar sta nedavno razkrila, da bi se lahko F1 Ekipa Racing Point  v bližnji prihodnosti preimenovala v Aston Martin, saj naj bil njen lastnik,milijarder Lawrence Stroll v igri za nakup proizvajalca luksuznih avtomobilov.

Stroll, ki naj bi bil vreden več kot 2 milijardi funtov, je lani vodil konzorcij, ki je prevzel propadlo ekipo Force India F1, ki se je kasneje preimenovala v Racing Point, Stroll pa je vanjo vložil zajetna finančna sredstva.

RaceFans poroča, da Stroll razmišlja o nakupu Aston Martina, s čimer bi izkoristil padec cene delnic britanske znamke, ki so padle z začetnih 19, na vsega 5 funtov.

Stroll naj bi nameraval Racing Point zaviti v britanske dirkalne zelene barve Aston Martina, v koliko mu uspe kupiti kontrolni delež. Zavezništvo med Aston Martinom in Stroll-ovo Mercedesovo F1 ekipo F1 bi dopolnilo tehnično partnerstvo podjetja cestnih avtomobilov z Mercedesom ki Aston Martinu dobavlja tudi svoje motorje. Aston Martin je decembra lani ustanovil tudi inženirski center v Silverstonu, v neposredni bližini tovarne Racing Point.

Na nedavne govorice so se odzvali pri Aston Martinu in v izjavi za javnost povedali:

“Podjetje Aston Martin potrjuje, da proučuje nekatere možnosti za morebitne investicije in vstop novih strateških partnerjev, ki bodo pomagali pri razvoju znamke. Takoj ko bo znano več stvari, bomo to sporočili javnosti.”

Ta poteza bi lahko imela resne posledice za Red Bull, čigar glavni pokrovitelj Aston Martin. Obe podjetji sta sodelovali pri izdelavi super avtomobila Valkyrie, ki naj bi se leta 2020 udeležil svetovnega prvenstva serije WEC , vključno z dirko za 24 ur Le Mansa.

Preberite tudi  Primerjava: Haas VF20 proti Haasu VF19 in Ferrariju SF90

KOMENTIRAJTE!

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj