Alfa Romeo: Kubici pet prostih treningov in testiranja

0

Po navedbah poljskih medijev, bo Robert Kubica v F1 sezoni 2020 nastopil na petih prostih treningih, hkrati pa bo za volan nove bolida Alfe Romeo sedel tudi na predsezonskih in posezonskih testiranjih.

Robert Kubica se bo v sezoni 2020 pridružil ekipi Alfa Romeo, kjer bo opravljal vlogo rezervnega in razvojnega voznika. Skupaj s Poljakom v švicarsko moštvo prihaja tudi njegov osebni sponzor, poljska naftna družba PKN Orlen, ki bo postala glavni pokrovitelj švicarske ekipe.

Kubica se je leta 2019 z Williamsom vrnil na startno vrsto Formule 1, a je Poljak po sezoni zapustil moštvo iz Grova.

Njegova nova vloga bo vključena v “večletno partnerstvo” med ekipo Alfa Romeo in poljskim naftnim podjetjem PKN Orlen, ki bo postal glavni sponzor ekipe, ki se bo tako v F1 sezoni 2020 imenovala”Alfa Romeo Racing ORLEN”.

Denar, ki ga je v švicarsko moštvo prinesla poljska naftna družba, naj bi Kubici zagotovil pet nastopov na prostih treningih in določen čas v bolidu tako na predsezonskih, kot tudi posezonskih testiranjih. Poljak bo na posameznih 1. prostih treningih najverjetneje sedel v bolid Antonia Giovinazzija.

“Resnično sem vesel, da sem začel to novo poglavje v svoji karieri in se pridružil ekipi Alfa Romeo Racing ORLEN,” je dejal Kubica.

“Ta ekipa ima posebno mesto v mojem srcu in vesel sem, da vidim nekaj obrazov še iz mojih let v Hinwilu.

“Čas in okoliščine so očitno različne, vendar sem prepričan, da bom našel enako odločnost in lakoto po vrhunskih rezultatih. Veselim se, da bom Alfa Romeo Racing ORLEN pomagal narediti naslednji korak naprej.”

Kubica je za švicarsko ekipo dirkal med letoma 2007 in 2009, ko je ekipa nastopala pod znamko BMW.

“Z veseljem pozdravljamo Roberta in komaj čakamo, da začnemo sodelovati z njim,” je dejal šef ekipe Frederic Vasseur.

“Je voznik, ki ga ni treba predstaviti. Eden najbolj sijajnih v svoji generaciji in tisti, ki je v boju za vrnitev na dirke po svoji nesreči pokazal resnični pomen človekove odločnosti.

“Njegove povratne informacije bodo neprecenljive.”

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje