Kateri F1 rekordi bi lahko padli v sezoni 2020

1

Formula 1 se vrača in v sezoni 2020 bi lahko številni F1 rekordi dobili nove lastnike. V središču pozornosti bo lov Lewisa Hamiltona na izjemne dosežke Michaela Schumacherja, padli pa bi lahko tudi nekateri drugi rekordi.

ŠTEVILO ZMAG

Michael Schumacher je svojo kariero leta 2006 končal z 91. zmagami, kar je bilo 40 zmag več od takrat drugo uvrščenega Alaina Prosta. Gre za enega izmed najbolj fascinantnih Schumacherjevih rekordov, toda v kolikor bo Lewis Hamilton nadaljeval v trenutnem ritmu, ko na sezono povprečno zmaga na 10. dirkah, bo Nemčev rekord padel že leta 2020.

ŠTEVILO NASLOVOV SVETOVNEGA PRVAKA 

Lewis Hamilton je v sezoni 2019 osvojil še svoj šesti naslov svetovnega prvaka. V kolikor bi Hamiltonu uspelo ta dosežek ponoviti še v sezoni 2020, bi se Britanec s sedmimi naslovi na vrhu večne lestvice izenačil z Michaelom Schumacherjem.

ŠTEVILO ZAPOREDNIH KONSTRUKTORSKIH NASLOVOV

Mercedes je v lanski sezoni osvojil še svoj šesti zaporedni naslov svetovnega prvaka med konstruktorji, s čimer je nemški proizvajalec izenačil Ferrarijev rekord (1999-2004). Če bi Mercedesu uspelo tudi v sezoni 2020, bo ekipa srebrnih puščic postala najbolj dominantna ekipa v zgodovini Formule 1.

NAJMLAJŠI SVETOVNI PRVAK

Tako Max Verstappen kot Charles Leclerc lahko v sezoni 2020 postaneta najmlajša svetovna prvaka v zgodovini Formule 1. Rekord še zmeraj drži Sebastian Vettel, ki je leta 2010 z Red Bullom osvojil naslov star 23 let in 134 dni.

ŠTEVILO STARTOV NA DIRKI ZA VN FORMULE 1

Kimi Raikkonen lahko v sezoni 2020 postane dirkač z največjim številom startom na dirkah za VN Formule 1. Rekord 322. nastopov na F1 dirkah še zmeraj drži Rubens Barrichello, Raikkonen pa lahko Brazilčev rekord preseže na 10. dirki sezone v Spielbergu.

ŠTEVILO ZMAG NA ENI VELIKI NAGRADI

Hamilton lahko doseže tudi rekord po številu zmag na eni Veliki Nagradi. Medtem ko je Schumacher kar osemkrat dobil dirko za VN Francije, ima Hamilton možnost rekordnega dosežka kar na dveh stezah na katerih je v svoji karieri slavil že sedemkrat.

ŠTEVILO STOPNIČK

Hamilton lahko v prihodnjem letu postane tudi najuspešnejši dirkač po številu stopničk. Od začetka hibridne ere Hamilton konča na odru zmagovalce kar na neverjetnih 80% vseh dirk v sezoni. Posledično je zelo verjetno, da bo Britancu uspelo preseči tudi ta rekord, za dosego katerega mora zgolj še štirikrat stopiti na zmagovalni oder.

ŠTEVILO DIRK V TOČKAH

Rekord 221. dirk z osvojenimi točkami, ki ga drži Michael Schumacher, lahko v sezoni 2020 presežeta tako Lewis Hamilton, kot Kimi Raikkonen, ki za Nemčevim dosežkom zaostajata še 10 uvrstitev v točke.

 

guest
1 Comment
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Bor

Revčki mercedes…marija,schumacher 4ever…
Ne bo šlo….paa lahko še 20let dirka….no go…!!!