Kako je Max Verstappen s podaljšanjem pogodbe naredil uslugo Lewisu Hamiltonu

0

Potem ko je še pred iztekom leta Charles Leclerc nepričakovano podaljšal pogodbo s Ferrarijem vse do konca leta 2024, mu je tik po novem letu sledil še Max Verstappen, ki bo za Red Bull dirkal še vsaj štiri sezone. Nizozemec si je z novo pogodbo zagotovil tudi izdatno povečanje svoje plače, hkrati pa je naredil tudi veliko uslugo Lewisu Hamiltonu.

Šestkratni svetovni prvak bo kmalu pričel pogajanja o novi pogodbi in medtem ko se Hamilton že nekaj časa odkrito spogleduje s Ferrarijem, je Mercedes sedaj ostal brez močnega pogajalskega orožja.

V primeru, da bi Hamilton resnično odšel v Maranello, bi bil najprimernejša zamenjava prav Max Verstappen. Strah, da bi ekipa iz Brackleya v svoje vrste zvabila mladega Nizozemca, je vodstvo Red Bulla prepričal, da si Verstappnove usluge zagotovi predčasno, za kar so morali v Milton Keynesu pošteno odpreti denarnico.

Hamilton se je tako znašel v položaju, ko zanj ni prave zamenjave, hkrati pa se bo pogajal z dvema najbogatejšima F1 ekipama. Britanec bo tako lahko postavil astronomsko ceno, ki jo bodo na koncu pri Mercedesu morali sprejeti, saj jo bo v nasprotnem primeru plačal Ferrari.

V vsakem primeru bo najbolje plačani dirkač v Formuli 1, v letu 2020 bržkone podpisal novo najvišjo pogodbo v zgodovini motošporta, za kar se lahko vsaj deloma zahvali tudi Red Bullu in Maxu Verstappnu.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje