Formula 1 že leta 2021 v Savdsko Arabijo?

0

Formula 1 naj bi bila blizu dogovora s Savdsko Arabijo, ki bi lahko ta že v sezoni 2021 postala nova F1 destinacija.

Dirka naj bi bila po poročanju Daily Maila izjemoma prehodno izvedena kot ulična dirka v Jeddahu, dokler ne bo popolnoma dokončano dirkališče Qiddiya, ki naj bi prevzelo organizacijo F1 dirke v sezoni 2022.

Formula 1 naj bi hkrati sklenila sponzorsko pogodbo z najbogatejšim podjetjem na svetu, savdsko naftno družbo Aramco, ki bo glavni pokrovitelj F1 dirke.

Gradnjo multi-milijardnega projekta Qiddiya je leta 2017 že napovedal savdski kronski princ Mohammad bin Salman, gradnja gigantskega kompleksa pa naj bi se kmalu tudi pričela, zaključila pa naj bi se leta 2022.

Savdske oblasti so že pred časom stopile v stik z Liberty Medio glede možnosti za organizacijo dirke Formule 1 v sezoni 2022, Qiddiya pa naj bi postal nacionalni center zabave in športa, katerega središče bi bila F1 steza, ki bo potekala pod velikim bazenom.

Qiddiya bo zrasla 40 kilometrov od prestolnice Riyadh, kompleks, ki bo poleg dirkališča vseboval še številno ostalo športno infrastrukturo, vodni in zabaviščni park, hotele in trgovske centre.

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje