Tudi nov Ferrari z mat barvo

0

Šef ekipe Ferrari Mattia Binotto je razkril, da bo tudi nov dirkalnik ekipe iz Maranella obarvan v rdečo mat barvo, ki jo je Ferrari premierno predstavil na bolidu SF90.

Medtem ko je Ferrari celotno sezono dominiral predvsem na dolgih ravninah, sta imela Charles Leclerc in Sebastian Vettel bistveno več težav v srednje hitrih in počasnih ovinkih.

Pri Ferrariju si tako želijo pred sezono 2019 odpraviti težave in nov bolid zasnovati na način, ki bo ekipi iz Maranella omogočal boj z Mercedesom in Red Bullom prav na vseh dirkališčih, ne glede na njihovo konfiguracijo.

Šef ekipe Mattia Binotto razkriva, da bo Ferrari pri zasnovi novega bolida upošteval tudi najmanjše podrobnosti, vključno z mat barvo.

Mat barve nismo uporabili zaradi estetskih razlogov. Z odstranitvijo svetlečih elementov smo namreč pridobili nekaj sto gramov. Morda se to zdi malo, a dejstvo je, da v Formuli 1 odločajo malenkosti. Vseskozi iščemo skrajne meje in potrebno je upoštevati tudi takšne detajle. Opravili smo že kar nekaj sprememb predvsem na področju arhitekture samega motorja, hkrati pa bo nov tudi cilinder. Mislim, da smo se iz letošnjih napak veliko naučili in bomo to znanje lahko uporabili pri razvoju novega bolida. Pričakujemo, da bomo v ovinkih precej hitrejši, kot smo bili letos, najverjetneje pa ne bomo več najhitrejši na ravninah. “

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje