Formula 1: Kje boste lahko v letu 2020 gledali prenose F1 dirk

Formula 1 . Prenosi v sezoni 2020

0

Po dolgi prekinitvi zaradi pandemije koronavirusa, se bo nova F1 sezona sedaj vendarle pričela, Formula 1 pa se vrača tudi na televizijske zaslone. Televizija TV3 naj bi imela pravice za prenose dirk v Sloveniji še vsaj v letošnjem letu, v katerem nas najverjetneje čaka podoben režim nekonsistentnega in selektivnega zatemnjevanja tujih kanalov, kot smo jih spremljali v zadnjih dveh letih

FORMULA 1 NA TV3

V kolikor ne pride do kakšnega presenečenja si boste lahko prenose Formule 1 tudi v letu 2020 ogledali na slovenski TV3. O kvaliteti izvedbe je bilo že veliko napisanega in le želimo si lahko, da bo nova sezona prinesla vsaj manjši napredek. TV 3 ponuja prenose Formule 1 v HD resoluciji, za naročnike T2 pa tudi v 4K resoluciji, kar pa je žal ena izmed redkih svetlih točk F1 izkušnje v slovenskem jeziku.

ORF, RTL, (RAI)

V kolikor se vaš operater odloči, da ne podleže ultimatu, ki mu bo ga dostavil TV3, si boste lahko Formulo 1 ogledali tudi na TV postajah ORF in RTL, ki ju ponujajo (skoraj) vsi slovenski operaterji, večinoma že v osnovnih shemah. Obe TV mreži bosta tudi v letu 2020 prav vse dirke v sezoni ponudila v neposrednem prenosu. Nemški RTL bo poleg kvalifikacij in dirk prenašal tudi posamezne proste treninge, medtem ko avstrijski ORF ostaja pri prenosu drugega petkovega prostega treninga. Obe TV postaji ponujata kvalitetne prenose z bogatim studijskim programom, ima pa RTL bistveno več prekinitev za oglaševanje, skratka neprimerno več reklam.

RAI bo tako kot leto poprej, tudi v letu 2020 neposredno prenašal zgolj domačo dirko v Monzi, saj je ekskluzivne pravice za območje Italije zakupila plačljiva televizija Sky.

ARENA SPORT, SPTV (HR), SPORT KLUB (SRB)

Prenose dirk bosta za območje bivše Jugoslavije (z izjemo Slovenije) tudi letos zagotavljala hrvaška Arena Sport in srbski Sport Klub, ki pa ju slovenski operaterji (vsaj zaenkrat) še ne ponujajo v svojih shemah, saj nimata zakupljenih pravic za športne prenose na območju Slovenije. Te si v glavnem lastita  SK Slovenija in Šport TV, ki pa nimata pravic za prenose Formule 1 na območju Slovenije.

URADNA F1 STREAMING PLATFORMA – F1 TV PRO

Premiero je pred dvema letoma doživela uradna platforma Formule 1, ki bo tudi v sezoni 2020 ponujala prenose in številne druge vsebine neposredno preko spleta. Platforma gledalcu omogoča, da si izbere bolid, ki ga želi spremljati, ponuja prenose aktualnih in arhivskih vsebin ter bogat spremljevalni program s komentarji znanih novinarskih obrazov iz sveta Formule 1. Cena naročnine znaša cca 7€ na mesec, v kolikor pa se odločite za celoletno naročnino, si boste lahko F1 ogledali še za nekoliko nižjo ceno.

O vseh novostih in morebitnih spremembah, pa vas bomo seveda redno obveščali na straneh Portala F1.si

Matej Plešej

Anketa: Kako bi ocenili prenose Formule 1 na TV3?

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje