Bo Mercedes W11 kopiral Ferrarijeve bočne strukture?

0

Po poročanju italijanske izdaje Motorsport.com, naj bi se Mercedes pri razvoju novega bolida zgledoval po zasnovi Ferrarijevih bočnih zračnikov, ki jih je Scuderia prvič predstavila na bolidu SF70 -H, ki sta ga za sezono 2017 zasnovala Simone Resta in Enrico Cardile.

Po navedbah Motorsport.com, naj bi Mercedesovi inženirji lateralne zaščitne elemente na bočnih delih bolida nekoliko spustili, kar bi Mercedesu omogočilo zasnovo širokih zračnih vstopnikov, ki jih že nekaj let uporabljal Ferrari. Zračni tok bo tako usmerjen nad varnostnim elementom, ki bo posledično postal tudi aerodinamični element.

Foto: Motorsport.com
Mercedes pri razvoju novega bolida zgledoval po zasnovi Ferrarijevih bočnih zračnikov, ki jih je Scuderia prvič predstavila na bolidu SF70 -H

Pri Mercedesu naj vi s spremembo bočnih struktur želeli rešiti težave, ki so jih imeli v lanski sezoni hlajenjem pogonske enote. Tretja specifikacija Mercedesove enote naj bi se namreč pogosto pregrevala, večji pretok zraka pa naj bi hkrati povečal tudi samo zmogljivost agregata.

Mercedes naj bi pri zasnovi Mercedesa W11 hkrati organiziral tudi elemente na zadku bolida, ki naj bi bil še nekoliko vitkejši od tistega na Mercedesu W10.

Je to zares novi Ferrari?

 

Preberite tudi  Kolaps avtomobilske industrije: 15 milijonov manj vozil v letu 2020

KOMENTIRAJTE!

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj