Alonso bi se vrnil v F1, toda kam?

1

Fernando Alonso je potrdil, da se želi v sezoni 2021 vrniti v Formulo in se boriti za najvišja mesta. Ob tem se postavlja enostavno vprašanje – kam?

Čeprav so Špančeve dirkaške kvalitete nesporne, si je s svojimi potezami v preteklosti v Formuli 1 zaprl marsikatera vrata.

V kolikor želi Alonso uresničiti svoje visoke ambicije, bo moral povratek načrtovati v eno izmed najboljših ekip in prav tu se za španskega dirkača pojavi prva težava, saj so prav vsi šefi top 3 moštev že večkrat jasno povedali, da Alonsa v svojih vrstah ne želijo.

Mercedesov šef Toto Wolff je jasno poudaril, da si je Alonso pot v Brackley zapravil s svojo udeleženostjo v afero Spygate leta 2007, ko je Španec še dirkal za Mclaren – Mercedes. Pred kratkim je morebiten Alonsov povratek v Maranello zavrnil tudi šef Ferrarija Mattia Binotto, medtem so pri Red Bullu jasno poudarili, da bi Špančevemu prihodu nasprotovala Honda. Iz besed vodstva najboljših F1 ekip je tako jasno razvidno, da si Alonsa v svojih vrstah ne želijo.

Naslednja možnost bi lahko bila povratek k Mclarnu, kjer pa se prav tako ne nameravajo odpovedati trenutni dirkaški zasedbi Carlos Sainz – Lando Norris, hkrati pa Alonso s koncem lanskega leta ni več ambasador blagovne znamke iz Wokinga, saj sta obe strani prekinili sodelovanje.

Najbolj realna možnost se tako zdi še tretji povratek k Renualtu, ki bi posledično moral žrtvovati Daniela Ricciarda. Glede na dejstvo, da je Avstralčeva plača izredno visoka, bi Renault lahko ta denar investiral v Alonsa, ki bi v garaži francoske ekipe delil mesto z mladim Estebanom Oconom. Ob takšnem scenariju bi se Alonso po letu 2008 še drugič vrnil v Enstone.

Preberite tudi  Mclaren si ne želi, da Red Bull goljufa: Enaka pravila morajo veljati za vse

Ostale možnosti so manj verjetne, saj bi manjše ekipe z bistveno nižjim proračunom le s težavo izpolnile visoke cilje, ki jih je pred vrnitvijo napovedal Alonso. V kolikor predpostavimo, da bi se dvakratni prvak seveda odpovedal astronomski plači, ki jo je prejemal pred odhodom iz F1 leta 2019.

Alonso je nedvomno eden najboljših dirkačev moderne dobe Formule 1, a dejstvo je, da utegne imeti z iskanjem dirkaškega sedeža bistveno več težav, kot bi si morda kdo predstavljal.

1 komentar

KOMENTIRAJTE!

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj