Villeneuve: Leclerc ni pripravljen na mesto prvega dirkača Ferrarija

0

Jacques Villeneuve verjame, da Ferrariju v letošnji sezoni ni uspelo maksimalno izkoristiti svojo dirkaško zasedbo, saj sta se Sebastian Vettel in Charles Leclerc tekom sezone večkrat zapletla v medsebojne obračune.

Po mnenju prvaka Formule 1 iz leta 1997, bi moral Ferrari pred sezono ukazati Leclercu naj prvo leto izkoristi za učenje in pomoč Sebastianu Vettlu.

“Ferrari se je letos razpadel. Dirkača sta imela ogromno medsebojnih opravkov. Kemija v moštvu preprosto ni bila v ravnovesju. Ferrari Leclercu nikoli ni rekel:” Prvo leto si z nami, drugo leto v F1. Sprosti se in uči od Vettla. Če bi ekipa to jasno povedala, bi bili veliko bolj uspešni.

“Po drugi strani je imel Leclerc že od prve dirke jasen cilj: Dokazal bom, da sem šef in da je Vettel preteklost. Jaz sem prihodnost .” Navijači so v Leclercu videli neke vrste odrešitev in so sprejeli to komunikacijo, kar je dolgoročno škodilo Vettlu. Leclerc preprosto še ni pripravljen na mesto prvega dirkača in to jim je letos prineslo zgolj težave.”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje