Rossi: Hamilton je bil na motociklu Moto GP brilijanten

0

Motociklistična legenda Valentino Rossi je bil po preizkusu Mercedesovega F1 bolida nad izkušnjo navdušen, Italijan pa je pohvalil tudi Lewisa Hamiltona, ki je prvič v življenju sedel na motocikel prvenstva Moto GP.

Hamilton in Rossi sta v Valenciji pod pokroviteljstvom podjetja Monster Energy opravil zamenjavo svojih dirkalnikov, ob tem pa sta drug drugemu tudi delila nasvete.

Rossi je po preizkusu Mercedesovega F1 bolida razkril, da se je počutil kot pravi dirkač Formule 1.

»Že prej sem bil velik Lewisov oboževalec, sedaj pa sem še večji. Imeli smo fantastičen dan, kjer se dva najvišja razreda motošporta nista le srečala, ampak sta medsebojno sodelovala.
»Preizkus Mercedesa W08 je bil zame izjemna priložnost. V preteklosti sem že dirkal z F1 bolidom, vendar se je od takrat veliko spremenilo. Iskreno sem bil navdušen nad bolidom in njegovo vodljivostjo, pa tudi nad ekipo Mercedes-AMG Petronas Motorsport. Bili so zelo prijazni in so mi olajšali spoznavanje dirkalnika.
»Sprva začutiš neverjeten občutek hitrosti. G-sile niso bile tako hude, vendar se je potrebno navaditi. Ko sem padel v ritem, sem lahko resnično pričel s hitrimi krogi . Bilo mi je v veliko veselje in počutil sem se kot pravi voznik F1. Nisem želel, da se dan konča.
Rossi je pohvalil tudi Hamiltonov debi z motociklom prvenstva MotoGP
»Tehnično je Valencia težka steza, hkrati pa je bilo še zelo vetrovno in zato sem v nekem trenutku pomislil, da bi to lahko bilo za Lewisa, zelo težko. Toda Lewis je bil briljanten in njegov položaj na M1 je bil odličen. Zelo sem užival, ko sem z njim delil to izkušnjo in mislim, da se je tudi on zabaval, kar je dokazal s tem ko kar ni želel prenehati z dirkanjem. Upam, da bomo lahko vse skupaj še kdaj ponovili.”
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje