Mercedes prvič preizkusil 18 palčne pnevmatike

0

George Russell je na zasebnem testiranju v Abu Dabiju prvič preizkusil 18 palčne pnevmatike, s katerimi bodo dirkači dirkali v sezoni 2021.

Ekipa Mercedes je po koncu posezonskih testiranj ostala v Abu Dabiju, saj je George Russell opravil še preizkus pnevmatik z 18 palčnimi platišči. Moštvo šestkratnih svetovnih prvakov je tako prvič preizkusilo pnevmatike, s katerimi bodo F1 ekipe dirkale v sezoni 2021.

V Formulo 1 v sezoni 2021 prihajajo 18 palčna platišča, ki bodo v najhitrejši šport prinesla številne spremembe, Pirelli pa je prva testiranja novih pnevmatik opravil v drugi polovici letošnje sezone. Ekipe Mercedes, Ferrari in Renault so pristale na izdelavo posebnih bolidov, s katerimi italijanski proizvajalec opravlja preizkuse novih pnevmatik.

Šef Pirellija Mario Isola je pojasnil, da spremebe ne bodo zgolj estetske narave, moštva pa čakajo obsežne prilagoditve njihovih bolidov.

Isola je za RaceFans.net povedal:

“Zaradi nizkih profilov bodo ekipe morale na novo zasnovati vzmetenje, bolidi pa se bodo obnašali drugače. Razlike bodo tudi na področju aerodinamike in potrebno bo rekonstruirati zavore. Spremembe bodo precej velike, toda naš cilj je, da bomo v Formuli imeli 18 palčna platišča, posledično pa bomo vse napore usmerili v razvoj.”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje