Mercedes in Pirelli zaključila s testiranjem 18 palčnih pnevmatik

0

Mercedes in Pirelli sta na dirkališču Yas Marina v Abu Dabiju končala z dvodnevnim testiranjem 18 palčnih pnevmatik, ki jih bodo F1 dirkači uporabljali v sezoni 2021.

Ekipa Mercedes je po koncu posezonskih testiranj ostala v Abu Dabiju, saj je George Russell opravil še preizkus pnevmatik z 18 palčnimi platišči. Moštvo šestkratnih svetovnih prvakov je tako prvič preizkusilo pnevmatike, s katerimi bodo F1 ekipe dirkale v sezoni 2021. Mladi Britanec je z novimi pnevmatikami v dveh dneh skupaj prevozil 218 krogov, Pirelli pa je opravill še dodatna testiranja z bolidom serije F2, ki bo premiero 18 palčnih pnevmatik doživela že prihodnje leto.

 

V Formulo 1 v sezoni 2021 prihajajo 18 palčna platišča, ki bodo v najhitrejši šport prinesla številne spremembe, Pirelli pa je prva testiranja novih pnevmatik opravil v drugi polovici letošnje sezone. Ekipe Mercedes, Ferrari in Renault so pristale na izdelavo posebnih bolidov, s katerimi italijanski proizvajalec opravlja preizkuse novih pnevmatik.

Šef Pirellija Mario Isola je pojasnil, da spremebe ne bodo zgolj estetske narave, moštva pa čakajo obsežne prilagoditve njihovih bolidov.

Isola je za RaceFans.net povedal:

“Zaradi nizkih profilov bodo ekipe morale na novo zasnovati vzmetenje, bolidi pa se bodo obnašali drugače. Razlike bodo tudi na področju aerodinamike in potrebno bo rekonstruirati zavore. Spremembe bodo precej velike, toda naš cilj je, da bomo v Formuli imeli 18 palčna platišča, posledično pa bomo vse napore usmerili v razvoj.”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje