Je Mick Schumacher dovolj dober za Formulo 1?

0

Mick Schumacher je letos končal svojo prvo sezono v prvenstvu Formule 2, v kateri pa sin sedemkratnega svetovnega prvaka Formule Michaela Schumacherja še ni v popolnosti zablestel.

Mick Schumacher je po lanskem naslovu evropskega prvaka F3 prestopil v Formulo 2, svojo prvo sezono v drugem razredu motošporta pa je končal na skromnem 12. mestu. V kolikor vzamemo v obzir, da sta predstavnika nove generacije F1 dirkačev Charles Leclerc in George Russell že v svoji prvi sezoni v F2 osvojila naslov svetovnega prvaka, je zgolj 12. mesto za mladega Nemca zagotovo zaskrbljujoč rezultat.

Tako Leclerc kot Russell sta osvojila zaporedna naslova v serijah GP3 in F2, Monačan, ki je letos v F1 dosegel kar sedem najboljših startnih položajev, pa je v F2 premagal vso konkurenco z bolidom ekipe Prema, ekipe za katero dirka tudi Schumacher.

V svoji prvi sezoni sta naslov v Formuli 2 (tedanji GP2) osvojila tudi Lewis Hamilton in Nico Rosberg, svetovni prvaki v F2 pa so postali tudi npr. Timo Glock, Nico Hulkenberg, Pastor Maldonado, Romain Grosjean, Jolyon Palmer, Stoffel Vandoorne in Pierre Gasly.

Seveda naslov svetovnega prvaka Formule 2 ni pogoj za uspešno kariero v Formuli 1, dejstvo pa je, da bo moral mladi Schumacher v svoji drugi sezoni pokazati neprimerno več. Njegov prihod v F1 je zaradi njegovega slavnega priimka velika želja tako navijačev, medijev in oglaševalcev in prav zato je Mick pod še večjim pritiskom.

Schumacher bo nedvomno prej ali slej prišel v Formulo 1, od njega samega pa je odvisno ali bo šel po poti svojega legendarnega očeta, ali pa poti Nelsona Piqueta Jr. ali Bruna Senne.

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje