Italijanski mediji: Kralj Hamilton in sramota Ferrarija

0

Italijanski mediji so ob koncu letošnje F1 sezone pohvalili predvsem suvereno predstavo Lewisa Hamiltona, hkrati pa so dodali, da si je Ferrari ob zaključku leta z napačno količino goriva v bolidu Charlesa Leclerca privoščil novo sramoto.

Gazzetta dello Sport
Kralj in njegovi dediči na prestolu
Zadnje F1 stopničke letos ustrezajo celotni sezoni. Na vrhu je vedno šestkratni svetovni prvak Lewis Hamilton, ob njegovem boku pa Max Verstappen in Charles Leclerc, vzhajajoči zvezdi nove generacije F1 dirkačev.
Corriere dello Sport
Hamilton prevladuje
Hamilton je dominiral na zadnji dirki na način, kot je prevladoval v sezoni. Z vodstvom v vseh 55. krogih je Lewis potrdil, da je bil najboljši voznik v najboljšem bolidu sezone 2019. Popoln vikend za Hamiltona brez napak. Verstappen je na koncu sezone pokazal nekaj vzpodbudnega izboljšanja in bi se lahko prihodnje leto končno boril za naslov. Še več sramote za Ferrari, ki je prejel denarno kazen 50.000 evrov za odstopanje skoraj 5. kilogramov goriva.
Tuttosport
Hamiltonova zabava
“Lewis Hamiton je zmagal v Abu Dabiju in zaključil odlično sezono z dominacijo od prvega do zadnjega kroga. Drugo mesto za Verstappna, ki se je zaradi napredka Honde v zadnjem delu sezone močno izboljšal. Tretjič, Leclerc se je znova izkazal kot najboljši dirkač Ferrarija, kljub temu pa se Ferrari spopada s številnimi težavami.”
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje