Helmut Marko: V letu 2020 bomo zmagali vsaj pet dirk in osvojili naslov

0

Potem ko se napovedi Dr Helmuta Marka o petih zmagah ekipe Red Bull v sezoni 2019 niso uresničile, je glavni svetovalec “Rdečih bikov” pred sezono 2020 podal še drznejšo napoved.

Čeprav je glavni svetovalec ekipe Red Bull Dr Helmut Marko pred sezono napovedal, da bo moštvo iz Milton Keynesa v sezoni 2019 slavilo vsaj pet zmag, je Red Bullu na koncu uspelo zmagati zgolj na treh dirkah za VN Formule 1.

Še pred poletnim premorom je Max Verstappen slavil zmago na dirkah v Avstriji in v Nemčiji, medtem ko je v drugem delu sezone Red Bullu uspelo doseči zmago zgolj na dirki za VN Brazilije v Sao Paolu.

Helmut Marko priznava, da Red Bull v sezoni 2019 ni dosegel svojega cilja, kar pa želi ekipa iz Milton Keynesa popraviti v letu 2020.

“Ni nam uspelo doseči celotnega potenciala, saj bi lahko zmagali vsaj pet dirk. Eden izmed razlogov je ta, da smo bili udeleženi v kar nekaj nesrečnih situacijah in trčenjih, po drugi strani pa smo z razvojem bolida nekoliko zamudili. Prepričan sem, da bo v letu 2020 drugače. Zmagali bomo vsaj pet dirk in osvojili naslov prvaka.

Preberite tudi  Red Bull RB16: Čuden nos in še bolj vitek kot Ferrari

KOMENTIRAJTE!

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj