Ferrari vrnil udarec: Nekateri so s “kurjenjem” olja osvajali naslove

0

Potem ko je ekipa Mercedes v letošnji sezoni večkrat izrazila pomisleke nad legalnostjo Ferrarijevega pogonskega sklopa, je šef ekipe Ferrari Mattia Binotto po koncu sezone Mercedesu namenil nekaj ostrih besed.

Ekipa Red Bull je v letošnji sezoni na FIO naslovila prošnjo za razjasnitev legalnosti sistema, ki naj bi preslepil delovanje senzorja za pretok goriva in ga naj bi po mnenju Red Bulla v letošnji sezoni uporabljal Ferrari.

Pri Red Bullu so izrazili sume, da je Ferrari razvil sistem, ki moti delovanje senzorja za pretok goriva, ekipa iz Maranella pa bi tako lahko ob določenih trenutkih uporabljala večji pretok od predpisanega, kar bi lahko Vettlu in Leclercu omogočalo večjo moč pogonske enote.

FIA je na sume odgovorila s tehnično direktivo v kateri pojasnjuje, da bi bila uporaba takšnega sistema v nasprotju s pravili, Verstappen pa je po dirki v ZDA Ferrariju celo očital goljufijo.

Helmut Marko je pred dirko v Braziliji pojasnil, da za vsem skupaj pravzaprav stoji ekipa Mercedes:

“Mercedes je opravil vse raziskave omenjenega področja, mi pa smo imeli dovolj poguma, da smo o vsem skupaj povprašali FIO.”

Po sezoni pa je šef Ferrarija Mattia Binotto vse očitke še enkrat zavrnil, hkrati pa proti Mercedesu izstrelil še nekaj strupenih puščic.

“Gre za izjemno kompleksne sisteme, ki so pod stalnim nadzorom. FIA je ugotovila, da ni nobenih nepravilnosti. V preteklosti so nekateri prvenstva osvajali s kurjenjem olja, pa se nad tem ni nihče pritoževal.”

 

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje