Binotto: Ferrari za sezono 2021 potrebuje izkušenega dirkača, ki pa ne bo Alonso

0

Šef ekipe Ferrari Mattia Binotto je zatrdil, da bo leta 2021 ob Charlesu Leclercu za ekipo iz Maranella zagotovo dirkal izkušen dirkač, ki pa zagotovo ne bo Fernando Alonso.

Medtem ko usoda Sebastiana Vettla zaenkrat ostaja neznana, pa Binotto zagotavlja, da za Ferrari v sezoni 2021 ne bosta dirkala dva mlada dirkača.

“Trenutno se še nismo odločili – pojasnil je Binotto -, rekli smo,  da je še prezgodaj za tovrstne pogovore. Za Ferrari želijo dirkati številni vozniki in ponosni smo, da je med njimi tudi Lewis Hamilton. Zagotovo je za nas to zelo pozitivno. ”

“Naš fokus je na naših trenutnih voznikih, eden ima dolgoročno pogodbo, drugi pa je v središču našega projekta. Preden se začnemo pogovarjati z ostalimi, se bomo najprej pogovorili z njima. Dejstvo je, da Ferrari v sezoni 2021 potrebuje dirkača z veliko izkušnjami”

Medtem ko Ferrari ne izključuje možnosti prihoda Lewisa Hamiltona pa imajo v Maranellu očitno jasno predstavo o tem, koga ne želijo videti v svojih vrstah. Izvršni direktor Camilleri je na vprašanje novinarjev ali je možno, da bo za Ferrari leta 2021 dirkal Verstappen  odgovoril kategorično: “Ne.”

Binotto pa je hkrati tudi zavrnil možnost vrnitve Fernanda Alonsa:

“Pogovarjali smo se o tem, toda to več ne sodi v naše načrte.”

Preberite tudi  Ocon: Nekatere Mercedesove skrivnosti sem že razkril Renaultu

KOMENTIRAJTE!

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj