Ferrari bo februarja testiral kar z dvema bolidoma

0

Ferrari februarja čaka zelo intenziven program, saj bo Scuderia pred odhodom na zimska F1 testiranja v Barcelono, opravila še testiranje Pirellijevih pnevmatik v Jerezu.

Italijanska ekipa bo tako pred prvim preizkusom dirkalnika za sezono 2020, opravila dva testna dneva na testiranju 18 palčnih pnevmatik v Jerezu, ki se bo pričelo 8. februarja. Ferrari bo pnevmatike za sezono 2021 preizkusil s posebnim bolidom, ki so ga v Maranellu pripravili prav za to priložnost.

To pomeni, da bo Ferrari v februarju dirkal kar z dvema različnima bolidoma. Čeprav ekipe na testiranju pnevmatik ne smejo uporabljati novih komponent, pa bodo pri Ferrariju zagotovo poizkušali vsaj malce izkoristiti dodatne kilometre.

Pri Ferrariju so kot prva F1 ekipa razkrili datum predstavitve bolida za sezono 2020, šef ekipe Mattia Binotto pa verjame, da nov Ferrari prvi bolid z letnico 2020, ki bo predstavljen javnosti.

Nov bolid bomo predstavili zelo zgodaj in najverjetneje bomo prvi. Za ta korak smo se odločili, saj nas čaka še nekaj homologacijskih testov pred odhodom v Barcelono. Datum predstavitve bo 11. februar, nato pa imamo v načrtu dokaj intenziven program na testni mizi.

Zimska testiranja v Barceloni se pričnejo 19 februarja.

F1 2020: Testiranja, koledar dirk, dirkaška zasedba

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje