Coulthard: V letu 2020 bo imel Red Bull zadnjo priložnost, da zadrži Verstappna

0

Nekdanji dirkač Formule 1 David Coulthard meni, da bo imela ekipa Red Bull v prihodnji sezoni zadnjo priložnost, da v svojih vrstah zadrži Maxa Verstappna.

Verstappen, ki je v letošnji sezoni slavil na treh dirkah, je že večkrat zatrdil, da ga v prihodnosti zanima zgolj dirkanje v bolidu, ki mu bo omogočil naslov svetovnega prvaka. Pri Red Bullu so se v treh sezonah trudili, da bi Nizozemec imel konstantno hiter bolid, toda zaenkrat se mu še ni uspelo uvrstiti v boj za naslov. Ali to pomeni, da bo poiskal drugo moštvo za dosego cilja, ki si ga je zastavil?

Verstappen: S Ferrarijem ne bi postal prvak, bi pa zmagal več dirk

Verstappenov oče Jos je že oznanil, da razmišljajo o menjavi ekipe, če Red Bull ne bo mogel dostaviti dovolj dobrega bolida za sezono 2020. Takrat se namreč 22-letnemu Maxu izteče pogodba z ekipo in s tem se mu odprejo možnosti za prestop.

Konec sezone 2020 se iztečejo pogodbe prav tako Sebastianu Vettelu s Ferrarijem in Lewisu Hamiltonu z Mercedesom. Za Hamiltona se že šušlja, da se zanj zanimajo pri Ferrariju, vendar kakor kaže bo glavni akter na trgu voznikov prav Verstappen. Vsekakor bo leto 2020 izjemno pestro, kar zadeva prestope.

David Coulthard je za De Telegraaf izpostavil, da je Max izjemno talentiran, vendar na dirkah ne uspe pokazati vseh svojih sposobnosti, ker ga omejuje Red Bullov bolid. Zato napoveduje, da bo mladi Nizozemec zapustil moštvo, v kolikor naslednje leto ne bo dosegal zmag.

“Max je eden najboljših voznikov, a ga bolid nekoliko omejuje. Za Formulo 1 bi bilo super, če bi bili bolidi, ki jih vozijo Verstappen, Hamilton in Leclerc, približno enakovredni – potem bi videli vznemirljiv boj. Toda v zadnjih šestih letih je imel Mercedes najboljši bolid. Res bi si želel, da bi Max ostal pri Red Bullu, vendar razumem, če bo želel oditi, če se z Red Bullom in Hondo leta 2020 ne bo mogel boriti za naslov. Zanje bo to zelo pomembno leto.”

Glavni svetovalec ekipe Red Bull dr Helmut Marko je prepričan, da obstajajo dobre možnosti, da bo Max Verstappen tudi po sezoni 2020 ostal dirkač njihovega moštva.

“Po Abu Dabiju bomo spet sedli za mizo in mislim, da imamo veliko možnosti, da bomo Maxa zadržali tudi po letu 2020. Ni skrivnost, da bi ga radi obdržali.”

Kaj pa o vsem tem meni Max Verstappen?
“Zavedam se vseh špekulacij o moji prihodnosti, toda to name nima nobenega vpliva. Zavedam se, da moram svoje pokazati na stezi, nato pa bomo videli kaj se bo zgodilo.”
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje