Binotto: Vettel in Leclerc v sezono 2020 z enakovrednim statusom

Šef ekipa Ferrari Mattia Binotto je zatrdil, da bosta Sebastian Vettel in Charles Leclerc F1 sezono 2020 pričela s povsem enakovrednim statusom.

Medtem ko je Binotto pred letošnjo sezono jasno povedal, da bo Ferrarijev prvi dirkač v F1 sezoni 2019 Vettel, se bo to prihodnje leto spremenilo, oba dirkača ekipe iz Maranella pa si bosta morala svoj status izboriti na stezi.

Vettel in Leclerc sta se sicer med sezono večkrat zapletla v medsebojne obračune, vrhunec njunega rivalstva pa se je zgodil v Braziliji, kjer sta z medsebojnim trčenjem poskrbela za dvojni odstop Ferrarija.

Kljub vsemu dogajanju v letošnji sezoni pa Binotto zatrjuje, da bosta imela Ferrarijeva dirkača v sezoni 2020 povsem enakovreden status.

“Charles je dokazal, da je neverjetno hiter. Potrdil je, da se lahko bori za najvišja mesta in, da je lahko konkurenčen tudi takšnemu dirkaču, kot je Sebastian. Ob koncu leta sta imela dirkača proste roke in tako bo tudi na začetku sezone 2020. Oba bosta imela priložnost, da dokažeta svojo vrednost.”

Preberite tudi  Anketa: Kje v Sloveniji bi lahko zgradili F1 stezo?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja