Wolff verjame, da lahko Hamilton v Formuli 1 doseže karkoli želi

0
Lewis-Hamilton-toto-wolff

Šef ekipe Mercedes Toto Wolff verjame, da ima Lewis Hamilton široko odprte možnosti za osvojitev še številnih svetovnih prvenstev, po tem ko je Britanec prejšnjo nedeljo na Veliki nagradi ZDA prišel do novega, že šestega naslova.

Bottasu zmaga v Austinu, Hamilton šestič svetovni prvak

Hamilton sicer dirke ni zmagal, saj ga je prehitel moštveni kolega Valtteri Bottas, toda z drugim mestom je poskrbel za dvojno Mercedesovo zmago ter osvojil dovolj točk, da si je zagotovil skupno zmago v sezoni 2019.

Sedaj Lewis le še za en naslov zaostaja za svetovnim rekordom sedmih osvojenih prvenstev, ki ga je leta 2004 postavil legendarni Michael Schumacher. Wolff verjame, da lahko njegov voznik brez večjega naprezanja podre Nemčev rekord in postane najboljši voznik v vsej zgodovini Formule 1.

Anketa: Bo Lewis Hamilton presegel Schumacherjeve rekorde?

Po dirki v ZDA je poudaril, da je lahko Hamilton s pravim bolidom nepremagljiv:

»Menim, da je še vedno močno motiviran. Zmagati hoče prav na vsaki dirki. Dokler bo tako, lahko pride zelo daleč. Moramo mu zagotoviti dober bolid in mislim, da lahko doseže karkoli.«

Nedeljski dan je bil za Mercedes res popoln, saj so osvojili najboljši mesti na dirki. Wolff meni, da se zgodba sploh ne bi mogla bolje odviti:

»Zelo sem ponosen. Zelo ponosen na vse, ki so sodelovali v tovarni. Za kuliso je ogromno dela. Če se konča tako, da en voznik zmaga, drugi pa osvoji prvenstvo, se zgodba ne bi mogla bolje odviti. Bilo je napeto, toda bila je zadnja dirka za osvojitev prvenstva, tako da je bilo potrebno biti dovolj fleksibilen. Čutil je, da lahko naredi še nekoliko več.«

Hamilton in njegov moštveni kolega Bottas sta se ostro borila za zmago, še predvsem v zadnjih krogih na dirki. Wolff pravi, da so se o tem že pogovorili in da bodo tako nadaljevali tudi v letu 2020:

»Razpravljali smo o tem. Lekcije smo se naučili že v Singapurju. Danes ste lahko videli, kako tesno je bilo med enim ali dvema postankoma. Odločili smo se, da jima želimo pustiti dirkati, in to je nekaj, s čimer bomo nadaljevali prihodnje leto.«

Katerih 10 F1 rekordov lahko v sezoni 2020 preseže Lewis Hamilton

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje