Villeneuve: Hulkenberg v 10. letih ni pokazal prav veliko

0

Nico Hulkenberg se po koncu sezone poslavlja od Formule 1, svetovni prvak iz sezone 1997 Jacques Villeneuve pa je prepričan, da je Nemčeva F1 kariera s tem končana.

Hulkenberga bo pri Renaultu v sezoni 2020 zamenjal Esteban Ocon, Jacques Villeneuve pa meni, da se Nemec v najhitrejši šport ne bo več vrnil.

“Tu je že dolgo. Ima rekord največjega števila dirk brez stopničk, zato ve, da je imel kariero, ki je verjetno daljša, kot bi morala biti.

“Toda imel je srečo, saj je bil ne glede na bolide s katerimi je dirkal, vedno profesionalni voznik, ki je bil za svoje delo plačan. Zelo dobro ve, da je njegova kariera v F1 zdaj končana, “je dodal Kanadčan.”

Villeneuve ne verjame, da bi se lahko Hulkenberg v Formulo 1 vrnil po letu dni premora: “Ne bo vrnitve kot pri Oconu, ki je mlad in ima še veliko časa za dokazovanje.

“[Hulkenberg] je voznik, ki je že imel čas, da pokaže vse. Edina možnost bi bila, če bi kakšen dirkač zbolel, ekipa pa bi hitro potrebovala izkušeno zamenjavo.”

Ena od zadnjih možnosti Hulkenberga, da ostane prihodnje leto v F1, je bila Alfa Romeo, ki jo vodi Frederic Vasseur, ki je s Hulkenbergom v preteklosti že delal.

Toda Villeneuve nikoli ni verjel v tovrsten razplet: “To ni bila možnost. [Vasseur] je moral izbrati voznika Ferrarija. Toda tudi če bi šlo za prosto izbiro, je bolje tvegati s fantom v katerega dvomite, kot da bi šli z nekom, ki v desetih letih ni pokazal prav veliko. “

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje