Verstappen z obtožbami na račun Ferrarija razjezil italijansko javnost

Max Verstappen, ki je po dirki za VN ZDA izrazil prepričanje, da je slabša forma Ferrarija na stezi v Austinu posledica dejstva, da je Ferrari na podlagi direktive FIE prenehal “goljufati.”, je z obtožbami na račun ekipe iz Maranella sprožil buren odziv italijanske javnosti.

Ekipa Red Bull je na FIO naslovila prošnjo za razjasnitev legalnosti sistema, ki naj bi preslepil delovanje senzorja za pretok goriva in ga naj bi po mnenju Red Bulla v letošnji sezoni uporabljal Ferrari.

Pri Red Bullu sumijo, da je Ferrari razvil sistem, ki moti delovanje senzorja za pretok goriva, ekipa iz Maranella pa bi tako lahko ob določenih trenutkih uporabljala večji pretok od predpisanega, kar bi lahko Vettlu in Leclercu omogočalo večjo moč pogonske enote.

FIA je na sume odgovorila s tehnično direktivo v kateri pojasnjuje, da bi bila uporaba takšnega sistema v nasprotju s pravili, Verstappen pa je prepričan, da je Ferrari v Austinu prenehal z uporabo sistema, kar se je odrazilo na stezi.

Verstappen je po dirki na vprašanje ali ga je slabša forma Ferrarija presenetila odgovoril:

“Niti najmanj. To se zgodi ko nehaš goljufati. Vsakdo lahko poveže točke.”

Pri Autosprint so tako zapisali:

Motošport ni politika in mnenja ne štejejo. Štejejo zgolj trdni dokazi in ne namigovanja. Če nekdo verjame, da določena ekipa goljufa, bo nemudoma sprožil ustrezne postopke. Zelo nešportno je, če dirkač podaja takšne obtožbe, ne da bi imel za to utemeljene razloge.

Mauro Forghieri iz FormulaPassion.it je Verstappnu pripisal slab karakter.

Zame je Verstappen s to potezo izgubil verodostojnost. Do tega trenutka sem ga dojemal kot velikega šampiona. Tega si zares ne bi smel privoščiti.

Kritični so bili tudi pri italijanski izdaji Motorsport.com:

Če je bil Max do sedaj zaradi svojih čvrstih stališč spoštovan, je sedaj močno pretiraval.

Preberite tudi  Kubica: Williams ni izkoristil mojih izkušenj

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja