Verstappen ne bo več govoril o Ferrarijevi “goljufiji”

0

Max Verstappen je po dirki za VN ZDA z izjavami o domnevnem goljufanju ekipe Ferrari v karavani Formule 1 dvignil veliko prahu, Nizozemec pa si je z obtožbami na račun tekmecev nakopal jezo tako iz vrst Ferrarija, kot tudi italijanske javnosti.

Max Verstappen je po dirki za VN ZDA izrazil prepričanje, da je slabša forma Ferrarija na stezi v Austinu posledica dejstva, da je Ferrari na podlagi direktive FIE prenehal “goljufati.”

Ekipa Red Bull je na FIO naslovila prošnjo za razjasnitev legalnosti sistema, ki naj bi preslepil delovanje senzorja za pretok goriva in ga naj bi po mnenju Red Bulla v letošnji sezoni uporabljal Ferrari.

FIA je na sume odgovorila s tehnično direktivo v kateri pojasnjuje, da bi bila uporaba takšnega sistema v nasprotju s pravili, Verstappen pa je prepričan, da je Ferrari v Austinu prenehal z uporabo sistema, kar se je odrazilo na stezi.

Verstappen je po dirki na vprašanje ali ga je slabša forma Ferrarija presenetila odgovoril:

“Niti najmanj. To se zgodi ko nehaš goljufati. Vsakdo lahko poveže točke.”

Potem ko je Nizozemčeva izjava naletela na buren odziv predvsem italijanske javnosti, pa je dirkač Red Bulla stopil korak nazaj in zatrdil, da zadeve več ne bo komentiral.

“Gre za občutljivo zadevo in o njej več ne nameravam govoriti. Osredotočen sem zgolj na naslednjo dirko.”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje