Pri Ferrariju priznavajo, da v Austinu niso bili tako hitri na ravninah

Šef ekipe Ferrari Mattia Binotto je priznal, da Ferrari na zadnji dirki v Austinu ni bil tako hiter kot na nekaterih ostalih dirkah, hkrati pa je zavrnil namigovanja, da je slabša forma Ferrarija v ZDA kakorkoli povezana z direktivo, ki je je pred ameriško dirko izdala FIA.

FIA je pred dirko za VN ZDA, morebitno manipulacijo s senzorji za merjenje pretoka goriva jasno opredelila kot nelegalno, mnogi pa so slabšo formo Ferrarija na stezi v Austinu nemudoma povezali prav s to odločbo.

Šef Ferrarija Mattia Binotto je tovrstne očitke označil za povsem neutemeljene, a hkrati priznal, da je bila tokrat Ferrarijeva prednost na ravninah nekoliko manjša.

“Drži, da je bila naša prednost na ravninah tokrat nekoliko manjša, toda potrebno je poudariti, da smo bili hkrati bolj konkurenčni v ovinkih. Namigovanja, da smo zaradi direktive, ki jo je izdala FIA spreminjali določene stvari so smešna. V kvalifikacijah smo za najhitrejšim časom zaostali zgolj za 12 tisočink, medtem ko smo imeli na dirki nekaj težav z oprijemom, kar moramo čimprej odpraviti.”

Preberite tudi  Bottas svari Hamiltona: Prihodnje leto ne boš zmagal tako enostavno

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja