Montezemolo: »Upam, da je Hamiltonov šesti naslov tudi njegov zadnji«

0
Luca-di-Montezemolo-Ferrari

Nekdanji predsednik Ferrarija Luca di Montezemolo upa, da je šesti naslov svetovnega prvaka za Lewisa Hamiltona tudi njegov zadnji in da bo končno napočil čas za zmagoslavje Ferrarija.

Mercedesova prevlada v turbo hibridni dobi Formule 1 se nadaljuje tudi v letošnji sezoni, medtem ko pri Ferrariju doživljajo še eno leto suše, kar zadeva naslov svetovnih prvakov med vozniki in konstruktorji. Le-ta sta ponovno šla v roke »srebrne puščice«, konstruktorski že na Veliki nagradi Japonske, vozniškega pa si je prislužil Hamilton na dirki v Austinu, ZDA.

Za Britanca je to že peti naslov svetovnega prvaka v zadnjih šestih letih, leta 2016 mu ga je namreč odvzel takratni moštveni kolega Nico Rosberg. Z novo skupno zmago na svetovnem prvenstvu Formule 1 zaostaja Hamilton le še en naslov za rekordom velikana Michaela Schumacherja.

Katerih 10 F1 rekordov lahko v sezoni 2020 preseže Lewis Hamilton

Montezemolo upa, da bo Ferrari v sezoni 2020 uspel zaustaviti Hamiltonov pohod na novi naslov, s katerim bi se izenačil s Schumacherjem. Za italijanski radio Rai je povedal, da si želi razburljivega boja do zadnje dirke:

»Upam, da bo ta šesti naslov tudi zadnji za Lewisa Hamiltona in da bo naslednje leto ponovno na vrsto prišel Ferrari. Najpomembnejša stvar bi bila videti, kako se Ferrari bori vse do zadnje dirke sezone. Pojavljajo se tudi težave z zanesljivostjo, vendar razumem, da se to lahko zgodi, ko iščemo rešitve. Kot navijač upam, da bomo naslednje leto zmagali, in če se to ne bo zgodilo, upam, da bomo z zelo konkurenčno ekipo šele na zadnji dirki izgubili svetovno prvenstvo.«

Če si pri Ferrariju želijo povečati možnosti, da premagajo Mercedes in osvojijo naslov(a), potrebujejo usklajenost med voznikoma Charlesom Leclercom in Sebastianom Vettlom. Montezemolo trdno stoji za svojim stališčem, kaj je najboljše za Ferrari:

»Vedno sem bil osredotočen na enega voznika za uvrstitev in na drugega za konstruktorsko prvenstvo. Raje vidim, da drugi voznik prinese ekipi točke in da je sposoben občasno ustvari večjo razliko med nasprotniki in voznikom, ki se bori za prvenstvo. Vozniki kot so Irvine, Barrichello in Massa.«

O Leclercu je Montezemolo dodal:

»Zagotovo je zelo hiter in je presegel pričakovanja, toda ta pričakovanja morajo rasti postopoma. Na primer, na zadnjih nekaj dirkah je manj govoril po radiu. Mislim, da je to napredek.«

Montezemolo: Leclerc ne more biti prvi dirkač Ferrarija dokler se ne more obvladati

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje