Leclerc v Braziliji s kaznijo startnih mest?

Šef ekipe Ferrari Mattia Binotto je razkril, da bo Ferrari v svoji tovarni v Maranellu opravil temeljito raziskavo pogonskega sklopa Charlesa Leclerca, nato pa bodo sprejeli odločitev ali bo Monačan na naslednji dirki v Braziliji nastopil z novo enoto, kar bi pomenilo kazen startnih mest.

Leclerc je v Austinu zapadel v težave na tretjem prostem treningu, ki ga je moral predčasno končati zaradi puščanja olja. Monačan je tako v nadaljevanju vikenda dirkal s staro specifikacijo pogonske enote, ki pa je nekoliko šibkejša od zadnje, tretje specifikacije, ki jo je Ferrari predstavil v Monzi.

Binotto zatrjuje, da bodo pri Ferrariju raziskali vzrok za okvaro, nato pa bodo sprejeli odločitev za zadnji dve dirki letošnje sezone.

“Imeli smo težavo s puščanjem olja in zaenkrat še ne poznamo vzroka in ne vemo ali bomo lahko to enoto še uporabili. Celoten pogonski sklop bomo v Maranellu temeljito analizirali, nato pa bomo sprejeli odločitev kaj storiti. Druga specifikacija je nekoliko šibkejša, čeprav ne gre za tako bistveno razliko.”

Preberite tudi  Bo Leclerc v Braziliji preizkusil Ferrarijev motor za sezono 2020?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja