Italijanski mediji: Vettel se je obnašal kot dojenček, ki so mu vzeli igračko

0

Italijanski mediji so dan po dirki za VN Brazilije pričakovano kritično pospremili trčenje, ki sta si ga na Interlagosu privoščila oba dirkača Ferrarija, v svojih odzivih pa je bil italijanski tisk bolj ali manj enoten: V Maranellu je potrebno narediti red!”

Kaj so torej dan po dvojnem odstopu rdečih bolidov zapisali v italijanskem časopisju:

Gazzetta dello Sport

Neumnost

Morali bi pričakovati, da se prej ali slej lahko zgodi kaj takšnega. Incident med Vettlom in Leclercom je neposredna posledica dogajanja na zadnjih 6-7 dirkah. Začelo se je v Monzi, kjer Leclerc ni pomagal Vettlu v kvalifikacijah, nadaljevalo pa je v Rusiji, kjer Vettel ni spoštoval ukaza in Leclercu prepustil mesta.

Toda kriviti Ferrari ni korektno. Ekipa lahko določa pravila in ukaze, če pa imate v svoji ekipi dva alfa dirkača, se bo to slej ali prej zgodilo.

Tuttosport

Katastrofa

Le pet krogov do konca sta Vettel in Leclerc strmoglavila drug v drugega. To je katastrofa, za katero bi lahko videli, da prihaja, in to je nesreča, ki bo vodila do velikih razprav v Maranellu. Oba voznika se bosta sestala in podrobno razpravljala o razmerah v ekipi.

Corriere dello Sport

Ferrari eksplodira

Je rivalstvo med Leclercem in Vettlom doseglo svoj maksimum? Dva Ferrarijeva voznika, ki se borita za četrto mesto sta s trčenjem ostala brez točk. Binotto je besen.

Il Corriere della Sera

“Vettel se je iz nekega razloga obnašal kot dojenček, ki mu je pravkar nekdo ukradel igračo,” je zapisal Giorgio Terruzzi.

“Vettel je še vedno vrhunski voznik, a na žalost bodo njegove omejitve ekipo prisilile, da bo Ferrari omejil dirkaško svobodo, ko bodo v igri pomembnejši cilji”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje