Irvine: Vettel si ne zasluži naziva štirikratni svetovni prvak Formule 1

Nekdanji dirkač Ferrarija Eddie Irvine je prepričan, da je Sebastian Vettel močno precenjen, Ferrari pa bi se moral po njegovem mnenju v popolnosti osredotočiti na mladega Charlesa Leclerca.

Irvine meni, da Ferrari s favoriziranjem Vettla dela škodo Charlesu Leclercu, ki bi se po Irčevem prepričanju lahko boril za naslov svetovnega prvaka.

Nekdanji moštveni kolega Michaela Schumacherja pri Ferrariju je prepričan, da si Vettel ne zasluži status prvega dirkača ekipe iz Maranella.

“Menim, da je Vettel dober voznik, toda dela zares veliko napak in nikoli ga nisem imel za zares hitrega. To sta že dokazala Ricciardo in Leclerc in presenečen sem, da mu je Ferrari ponudil takšno pogodbo. Menim, da se mora Ferrari v prihodnosti osredotočiti na Leclerca. Večkrat se je zgodilo, da mladega dirkača žrtvovali zaradi Vettla, ki je štirikratni svetovni prvak, a si po mojem mnenju tega naziva ne zasluži. Hamilton je v boju ena na ena vselej uničil Vettla, medtem ko je Leclerc v Monzi pokazal, da se mu lahko zoperstavi in ga tudi premaga.”

Hamilton: Vseeno mi je, če ljudje ne cenijo mojih dosežkov

november 20, 2019 12:59 pop
-
Matej Plešej
-
224

  

Preberite tudi  Guenther Steiner: Zame se F1 sezona 2019 ni zgodila

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja